16-dobling af omsætningen over fire år – og nye vækstveje

Thorn Lighting hjælper den offentlige sektor med energibesparelser uden at gå på kompromis med ydelse, effektivitet og komfort. At opnå en belysningsløsning, hvor æstetik, optisk resultat og energiforbrug er i perfekt balance er byggestenene hos Thorn Lighting.

 

I Thorn Lightings forsknings- og udviklingsfaciliteter arbejdes aktivt på at fremme de korrekte belysningsstandarder, og virksomheden har en unik position, hvorfra de kan kombinere den nyeste lyskildeteknologi med deres ekspertise inden for optisk design og armaturdesign.

Specielt fokuseres der på digitalt integrerede løsninger gennem den nyeste teknologi inden for belysningsstyring. (Synes al den indledende tekst med fordel kan cuttes ned til det der er i Urbaser casen

Udfordring:

Thorn Lignting drev en solid og velfungerende forretning, men påpegede dog stadig et uopdyrket vækstpotentiale i det offentlige marked. For at få afdækket vækstpotentialet tog Thorn Lighting derfor kontakt til Institut for Business to Government (B2G). B2G kunne hurtigt påpege at der var EU lovgivning som betød at der skulle skiftes kvisølvslyskilder til en mere miljøvenlig form indenfor 3 år. Det betød i praksis at der var åbnet et marked på godt 1,6 mia DKK.

Løsning:

B2G udrettede i samarbejde med Thorn Lighting en vækststrategi der havde til formål at udfordre markedets nummer 1 der sad på 90% af markedet. Løsningen var at tilbyde markedet LED lyskilder der endnu ikke var udbredt på det professionelle marked til under kostpris mod en forventning om, at det var en særdeles lukrativ forretning når der kom de nødvendige stordriftsfordele. Med en todelt strategi om direkte påvirkning og et samarbejde med de store energiselskaber, indledtes en aggressiv salgsstrategi hvor ”time to market” var nødvendig inden konkurrenterne fik sadlet om og kom i markedet med deres løsninger. Vigtigt fordi når du først har skiftet lyset på eksempelvis en motorvejsstrækning, så kan der snildt gå årtier først man skifter leverandør igen af praktiske og økonomiske årsager. Med en god gennemtænkt business case lykkedes strategien til fulde.

Thorn Lightings millionomsætningen blev ikke blot fordoblet det første år. Omsætningen blev fordoblet i hvert af de efterfølgende fire år. Og fra at være et marginalt produktområde hos Thorn Lighting, blev det offentlige marked til det største forretningsområde i Danmark.

 

 

Om Thorn Lighting:

Thorn Lighting blev grundlagt i 1928, og har derfor mange års erfaring inden for belysningsløsninger i både den private og nu også offentlige sektor.
Det er selskabets mål at overgå kundernes krav over hele verden og blive en værdsat, pålidelig, professionel langsigtet partner med henblik på omkostningseffektiv belysning.

Cookie politik // Kontakt: +45 70 70 23 50 // info@btgconsulting.dk
© B2G Consulting 2022, All rights reserved